Wilsbeschikking maakt laatste wensen kenbaar

Begraven, cremeren, de muziek, de bloemen, wel of geen toespraken… nabestaanden worden voor talloze keuzes gesteld. Vanuit haar ruime ervaring kan Teeuw Uitvaartverzorging daarbij gericht adviseren. Als echter niet bekend is welke voorkeuren de overledene had, is het maken van dergelijke keuzes vaak lastig. Schep bij leven al duidelijkheid en maak uw wensen rondom het laatste afscheid met een wilsbeschikking kenbaar. In dit document geeft u aan hoe u wenst dat na uw overlijden wordt gehandeld.

Praktisch en specifiek

In een wilsbeschikking komen niet alleen praktische zaken als persoonsgegevens, contactpersonen, verzekeringen en financiën aan bod; het biedt ook ruimte voor specifieke wensen. Denk daarbij aan waar en hoe iemand wil worden opgebaard en de bijzonderheden omtrent de dienst in de kerk of het samenzijn in een aula. Ook de vervoermiddelen en wat bezoekers na de uitvaart wordt aangeboden kan worden vermeld. Mits handmatig ingevuld is een wilsbeschikking rechtsgeldig.

Kosteloos goed geregeld

Een kopie van de ingevulde wilsbeschikking kunnen wij bewaren in ons archief. We raden aan het origineel bij de belangrijke papieren te bewaren, zodat na overlijden – zowel bij Teeuw Uitvaartverzorging als bij de nabestaanden – zowel praktische zaken als persoonlijke wensen bekend zijn. Aan het aanvragen, invullen en bij ons bewaren van een wilsbeschikking zijn geen kosten verbonden. Een wilsbeschikking kunt u hieronder downloaden of telefonisch aanvragen.